Bør jeg privatlease en bil?

Om du bør privatlease en bil eller ej, kan du kun selv svare på. Dog er der mange, der synes, at det er et godt alternativ til at eje en bil. Ved at privatlease en bil får du nemlig glæde af et væld af fordele. Men før du kan tage stilling til dette, bør du sætte dig ind i ”Hvad er privatleasing egentligt for noget?”. Det kan være en smule forskelligt fra sted til sted. 

Du kan lease lige den bil, du vil

Når du leaser en bil, kan du vælge mellem mange forskellige modeller. Der er nærmest frit valg på alle hylder. Du skal altså gøre op med dig selv, hvilken type bil du gerne vil køre i, som ligger inden for dit budget. Du kan lease både nye biler og brugte biler, så du har masser af valgmuligheder.  

Lej en bil til en fast månedlig ydelse

Leaser du en bil, så lejer du den. Lejen, du betaler, er en fast månedlig ydelse. Denne ydelse dækker for et specifikt antal kilometer og for dine valgte tilkøb. Tilkøb kan eksempelvis være forsikring, vinterdæk eller ekstra kilometer.

Privatleasingens varighed

Varigheden af en leasingkontrakt kan afhænge af stedet, du leaser bilen. Men typisk varer en leasingkontrakt mellem 24 og 36 måneder. Når din kontrakt udløber, leverer du bare bilen tilbage. Derefter kan du vælge at lease en anden bil, hvis du ønsker det. 

Med privatleasing kan du altså skifte din bil ud ofte, hvilket kan være en stor fordel for personer, der er glad for at skifte bil ret tit.